article image Binnenland

Lezing in Kamp Westerbork afgelast wegens bedreiging spreker

Auteur
Datum: 24/10 09:20

'Ik had nooit gedacht dit in Nederland mee te maken'

Een lezing die komend weekend plaats zou vinden in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork is afgelast vanwege de bedreiging van Wahhab Hassoo, een van de twee sprekers. Hassoo, activist en directeur van stichting NL Helpt Yezidi’s, schrijft op X dat de lezing is geannuleerd ‘’vanwege de reële bedreigingen naar mij als persoon en naar mijn familie’’.

Over wat voor bedreigingen het gaat, wil Hassoo niet zeggen. De woordvoerder van het centrum bevestigt aan RTV Drenthe dat de lezing niet doorgaat, maar wil verder ook niets kwijt over de aard van de bedreigingen.

Vrijheid 

De activist zou zondag samen met Emmy, een overlevende van de Holocaust, spreken over het thema vrijheid. De twee gaven vaker lezingen op scholen door Nederland. Hij vindt het ‘’een teleurstelling’’ dat de lezing niet door kan gaan. Ik had nooit en echt nooit gedacht in Nederland dit mee te maken, een pijnlijke realiteit. Maar het moet nu even zo.’’ 

Yezidi's 

Hassoo vluchtte op 17-jarige leeftijd met zijn familie vanuit Irak naar Nederland. Yezidi’s, een religieuze en etnische Koerdische meerderheid, werden in Irak het slachtoffer van genocide onder terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties