article image Binnenland

Lichaam gevonden in verwoest gebouw Rotterdam: familie betreedt terrein en ziet slachtoffer liggen

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 31/01 13:36

Familie eist van hulpdiensten om het lichaam uit het puin te halen

Een lichaam is aangetroffen in het verwoeste appartementencomplex in Rotterdam. Maandagavond vond in het complex een explosie en een hevige brand plaats, daarbij raakten drie mensen vermist. Familieleden van een van de mogelijke slachtoffers hebben in het getroffen gebouw een lichaam gevonden, meldt de NOS.

Het verwoeste gebouw is niet begaanbaar door instortingsgevaar. Zodoende kunnen hulpdiensten niet naar binnen om de vermiste mensen te zoeken. Een aantal familieleden van een mogelijk slachtoffer besloot langs de hekken toch het terrein van het complex in de wijk Zuidwijk op te gaan. 

Bij het betreden van het terrein werden zij niet door de politie tegengehouden. Uiteindelijk zijn de familieleden gevraagd het terrein te verlaten, daar hebben zij gehoor aan gegeven. Volgens de betrokkenen konden zij, zonder zelf risico te lopen, een lichaam zien liggen in het gebouw.

Volgens de NOS zijn bij het appartementencomplex tientallen familieleden aanwezig. Zij zouden eisen dat het lichaam uit het puin wordt gehaald en dat de hulpdiensten het gebouw in gaan om naar de andere vermisten te zoeken. De Veiligheidsregio houdt er rekening mee dat de drie vermiste personen zijn omgekomen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties