article image Binnenland

Man (35) uit Laren die baby doodde krijgt 8 jaar cel

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 28/03 14:50

Kind overleed na gruwelijke 'geweldsexplosie'

De 35-jarige Robbie S. uit Laren is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor doodslag op een 3 weken oude baby. In december van 2022 werd het kind met mysterieuze, ernstige verwondingen dood aangetroffen in haar wiegje. Het ging om het kind van zijn toenmalige vriendin. Het is nog altijd onduidelijk hoe het kind precies aan dit gruwelijke einde is gekomen.

Volgens S. is hij in de nacht van 5 op 6 december nog een aantal keer uit bed geweest omdat de baby huilde. Toen hij om 07:00 wakker werd en bij het kind ging kijken, reageerde de baby niet meer. Hij zou wel per ongeluk het hoofdje van de baby tegen een muur hebben gestoten, beweerde S. De rechter maakte gehakt van de verklaringen van S.: de verwondingen van de baby duiden op een 'ware geweldsexplosie'. 

De verwondingen, onder andere aan het hoofd, komen overeen met de gevolgen van een ernstig auto-ongeluk of een val van tenminste drie meter hoog. Het kindje overleed aan ernstig hersenletsel. Op het lichaam waren verder schedelbreuken, bloeduitstortingen rond de oogzenuwen, een gebroken rib en zijn er minimaal 50 blauwe plekken te zien.

Aanvankelijk eiste de Officier van Justitie en celstraf van 10 jaar, maar de rechter gaf een lagere straf. Bij Robbie S. zijn een aantal stoornissen geconstateerd die in de ogen van de rechter een celstraf van 8 jaar passend maken. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties