article image Binnenland

Minderjarige asielzoekers (17) verdacht van verkrachting vrouw (39) in Brabantse keet

Auteur
Datum: 16/02 16:30

Verbleven allebei in nabijgelegen asielopvang aan de Elschot

De twee 17-jarigen die worden verdacht van een mogelijke verkrachting en beroving in Oosterhout zijn minderjarige asielzoekers. De twee verbleven in de nabijgelegen opvanglocatie aan de Elschot. Ze zijn overgeplaatst naar een andere opvanglocatie.

De verdachten zaten sinds twee weken in voorlopige hechtenis, maar mogen nu op verzoek van de advocaten hun zaak in vrijheid afwachten. De rechtbank ging onder ‘bijzondere voorwaarden’ akkoord. De twee minderjarigen kregen onder meer een contactverbod en moeten meewerken aan een dna-onderzoek.

Jongerenkeet 

Wat er die bewuste maandagavond- en nacht precies is gebeurd, blijft onduidelijk. Het AD schrijft dat het incident zich volgens bronnen heeft afgespeeld rond een jongerenkeet, een zeecontainer in het park. De twee 17-jarige jongens zouden met een stel andere bewoners van de opvang naar Breda zijn gegaan. De 39-jarige vrouw bevond zich in hun gezelschap, en zou de twee verdachten al langer kennen.

De opvang aan de Elschot is sinds november vorig jaar in gebruik. Bewoners zijn na het incident naar de rechter gestapt. Ze begrijpen dat opvang nodig is, maar niet van deze omvang. ‘’We hebben hier voor gewaarschuwd. We hadden liever niet ons gelijk gehaald.’’

Lees ook: Rotterdammer scheldt Volkert van der Graaf uit in stiltecoupé

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties