article image Binnenland

Minister mag neushoornvogels Ouwehands Dierenpark in beslag nemen

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 05/03 13:47

Dieren zijn mogelijk illegaal verkregen

De vogels zijn geschonken door miljardair en Ouwehands-eigenaar Marcel Boekhoorn. Die had ze gekocht van een papegaaienopvang die ze weer had ontvangen een man uit Tsjechië, maar over de rest van de geschiedenis van de dieren weten we niets. De rechter bepaalde dinsdag dat twee zeldzame rosse neushoornvogels in Ouwehands Dierenpark in beslag mogen worden genomen door minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal (VVD). De dierentuin heeft in hoger beroep niet kunnen bewijzen dat de dieren in gevangenschap gefokt en geboren zijn.

Als Ouwehands niet binnen zes weken met bewijs komt dat de dieren niet illegaal zijn verkregen, moeten de vogels verplicht verhuizen. Omdat de rosse neushoornvogel op de Rode Lijst van het IUCN staat, gelden er strenge regels voor het in gevangenschap houden van de dieren. Van de rosse neushoornvogels in Ouwehands is niet uit te sluiten dat ze uit het wild zijn gehaald.

Ouwehands heeft geen documenten over de herkomst van de dieren, maar is een verhuizing wel in het belang van de vogels? De dierentuin denkt van niet. In de rechtszaal benadrukte de verzorger van de vogels dat ze aan een nieuwe omgeving misschien niet meer kunnen wennen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

Meest gelezen

Meest gelezen

Virals

Virals

Geenstijl

Geenstijl