article image Binnenland

'NOS-directeur Gerard Timmer negeerde signalen over misstanden bij BNNVara'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 14/03 08:22

Leidinggevenden die zich uitspraken werden aangepakt

Omroepbestuurder Gerard Timmer, inmiddels directeur bij de NOS, zou in zijn tijd als algemeen directeur bij omroep BNNVara verschillende signalen van misstanden hebben genegeerd. Dat beweert een aantal oud-medewerkers en -leidinggevenden van BNNVara in de Volkskrant. Timmer heeft tot nu toe altijd volgehouden niets van de structurele misstanden te hebben geweten.

Timmer zou onder andere noodkreten hebben ontvangen van medewerkers van de programma's De Wereld Draait Door en Zembla, waar sprake lijkt te zijn geweest van structureel grensoverschrijdend gedrag onder medewerkers. Timmer ondernam destijds wel degelijk actie: een adjunct-eindredacteur die het wangedrag meldde werd gedegradeerd en een vertrouwenspersoon werd weggehaald bij Zembla.

Gerard Timmer (55) is al 25 jaar actief als bestuurder bij verschillende omroepen. Hij was actief bij BNN, BNNVara, de overkoepelende NPO en nu de NOS. Hij zegt in de loop van de dag met een reactie te komen op het artikel in de Volkskrant.

UPDATE: Naar aanleiding van de beschuldigingen legt Timmer per direct zijn functie als algemeen directeur bij de NOS neer.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties