article image Binnenland

'OM eist opnieuw levenslange celstraffen tegen verdachten in moordzaak Peter R. de Vries'

Auteur
Auteur: Marijn Joop
Datum: 31/01 11:24

Vermeende schutter, chauffeur en tussenpersoon krijgen levenslang geëist

Een levenslange celstraf. Dat is de inzet van het Openbaar Ministerie in het proces tegen Delano G., de vermeende moordenaar van Peter R. de Vries. Ook chauffeur Kamil E. en tussenpersoon Krystian M. moeten wat het OM betreft levenslang worden opgesloten. Vandaag spreekt het OM de strafeisen uit tegen de negen verdachten in de moordzaak, meldt de Telegraaf.

De 24-jarige Delano G. wordt samen met Kamil E. (37) verantwoordelijk gehouden voor de aanslag op de misdaadverslaggever op 6 juli 2021. Peter R. de Vries overleed negen dagen later aan zijn verwondingen.
De Vries was op dat moment de adviseur van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, de strafzaak tegen het misdaadsyndicaat van Ridouan Taghi.

Moordmakelaar

De twee hoofdverdachten, G. als schutter en E. als chauffeur van de vluchtauto, kregen in de zomer van 2022 ook al een levenslange celstraf tegen zich geëist. De strafzaak wordt deels over gedaan omdat het OM besloot een nieuwe getuige te presenteren. 

Die getuige, in het proces beter bekend als 'nummer 5089' of 'Eddy', heeft verklaard over tussenpersoon Krystian M., die wordt gezien als de 'moordmakelaar'. Volgens 'Eddy' zou M. hebben gehandeld in opdracht van een Marokkaanse man die hij 'oom' noemde. Het OM is in de overtuiging dat de man in kwestie Ridouan Taghi betreft. Die ontkent deze beschuldigingen en is in het proces geen verdachte. M. betuigde gisteren tijdens een zitting in de strafzaak spijt.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties