article image Binnenland

Omar E. (28) krijgt vier jaar gevangenisstraf na doodrijden twee moeders en twee kinderen

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 26/04 18:15

'Het Openbaar Ministerie had een twee keer zo hoge straf - acht jaar cel - geëist'

De 28-jarige Omar E. is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar nadat hij in 2022 een heftig verkeersongeluk veroorzaakte waarbij twee moeders en twee kinderen omkwamen. 

Het voorval vond plaatst op de Roosendaalsebaan in Oud Gastel. Het kostte Regina (39), haar kinderen Anke (10) en Erik (8) en aan Wieteke (42) hun leven. Alleen de 9-jarige dochter Wieteke overleefde het ongeluk. 

Het OM vindt net zoals de rechtbank dat E. zich schuldig maakte aan roekeloosheid. Dat is de zwaarste vorm van dood door schuld. Toch vindt de rechtbank alleen een zogenoemde eendaadse samenloop bewezen, waardoor de straf lager uitkomt dan het OM wilde. Er was volgens de rechtbank weliswaar sprake van meerdere overtredingen, maar die hingen zo nauw met elkaar samen dat er sprake was van één feit. 

Het OM beweerde daarentegen dat er wel sprake was van meerdaadse samenloop, namelijk een forse snelheidsovertreding, rechts inhalen, bumperkleven en het veroorzaken van het dodelijke verkeersongeluk. 

De maximumstraf voor dood door schuld is zes jaar. Dat kan met twee jaar worden verhoogd als er sprake is van meerdaadse samenloop, zoals het OM dat wilde.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties