article image Binnenland

Ouders halen kinderen van school vanwege komst statushouders in Beuningen

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 25/04 10:39

Opvanglocatie komt naast basisschool

Inwoners van Beuningen hebben met veel weerstand gereageerd op de komst van een groep minderjarige statushouders naar het dorp. De statushouders zullen worden opgevangen in een woning naast een basisschool. Bij ouders van kinderen op de school wordt gevreesd voor overlast. Enkele ouders hebben zelfs aangekondigd hun kind van school te zullen halen. Dinsdagavond werd een bijeenkomst over de plannen gehouden in het gemeentehuis van Beuningen. Daar liepen de gemoederen hoog op.

In totaal gaat het om 14 minderjarige statushouders, die in een woning naast basisschool De Dromedaris komen. Een petitie om die komst tegen te houden is in het dorp al 400 keer ondertekend. Omwonende Daphne Otten sprak zich tegen de komst uit op de bijeenkomst van dinsdagavond. "We zijn er niet op tegen dat deze mensen komen", stak Otten van wal. "Maar naast de school vind ik niet kunnen, en velen met mij. Deze jongeren hebben heel veel meegemaakt. Om die nou naast een school te zetten met kleine kinderen, met veel prikkels, dat lijkt me totaal niet verstandig.

Scholenstichting Groeisaam, waar De Dromedaris onder valt, noemt de locatie "niet de meest gelukkige plek", maar steunt in principe de komst van de statushouders wel. "Het is goed dat we deze jongeren opvangen en ook hen een omgeving bieden die veilig en goed voelt. Maar wij zijn ook in gesprek met de gemeente en NAAST over de belangen van onze kinderen en medewerkers, zodat we een situatie creëren waar iedereen zich prettig bij voelt."

Donderdagavond wordt opnieuw een informatieavond over het onderwerp gehouden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties