article image Binnenland

Pegida-voorman Edwin Wagensveld gaat opnieuw een koran verbranden

Auteur
Datum: 24/01 16:01

''Je ziet dat er bij alle demonstraties die tegen de islam zijn gericht, gewelddadige aanvallen vanuit de moslimgemeenschap komen"

Pegida-voorman Edwin Wagensveld wil op 24 maart opnieuw een koran verbranden in Arnhem. Hij wil die dag opnieuw naar het Jansplein gaan, waar de situatie de vorige keer uit de hand liep door tegendemonstranten. Hij heeft zijn demonstratie aangemeld bij de gemeente.

Burgemeester Ahmed Marcouch benadert de demonstratie zoals alle andere. Hij zal kijken of er geen gevaar optreedt voor de gezondheid, het niet tot verkeersproblemen leidt en de openbare veiligheid niet in het geding komt.

Wagensveld zegt niet uit te zijn op een nieuwe confrontatie. ‘’Maar ik laat mij ook niet het recht op demonstratie ontnemen.’’

Het gaat de Pegida-voorman niet om het verbranden van het heilig boek op zich. "Het gaat mij om de reacties. De kern is dat je ziet dat er bij alle demonstraties die tegen de islam zijn gericht, gewelddadige aanvallen vanuit de moslimgemeenschap komen."

Op zaterdag 13 januari wilde de Pegida-voorman een koran verbranden op het Jansplein in Arnhem, maar tegendemonstranten uit de moslimgemeenschap verzamelden zich om dat te voorkomen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties