article image Binnenland © HvNL

Politie treedt niet op tegen demonstranten UvA-terrein, nog zo’n 20 aanwezig

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 08/05 09:04

‘Kleine hinder van barricade staat niet in verhouding tot de bommencampagne in Rafah’

Van de honderden betogers die zich dinsdagavond verzamelden rondom gebouwen van de UvA op het Binnengasthuisterrein en de Oudemanhuispoort, zijn er woensdagochtend nog zo’n 20 over. Volgens De Telegraaf lijkt het erop dat de demonstranten de nacht op het terrein hebben doorgebracht. De demonstranten blokkeren de toegang naar het Binnengasthuisterrein met onder meer pallets en houten planken, om af te dwingen dat de Universiteit van Amsterdam alle banden met Israël verbreekt. De politie greep afgelopen nacht niet in. ‘’De UvA heeft geen aangifte gedaan van huisvredebreuk en de activisten ook niet gevorderd te vertrekken’’, staat in een verklaring. 

Roeterseilandcampus 

Maandagavond greep de politie wél in bij een protestactie op de Roeterseilandcampus. Dat het vannacht niet zo ver kwam, zorgt voor blijdschap bij de demonstranten. ‘’We zijn blij dat het vreedzaam is verlopen’’, zegt een van hen tegen De Telegraaf. De ‘’kleine hinder’’ van de barricade staat niet in verhouding tot de ‘’hongersnood en bommencampagne op een vluchtelingenkamp in Rafah’’, aldus de betoger. 

Het UvA-gebouw op het Binnengasthuisterrein blijft vandaag gesloten, schrijft de universiteit dinsdag in een mail aan studenten en medewerkers. "Alle colleges op deze locaties kunnen helaas geen doorgang vinden en medewerkers kunnen niet op kantoor werken.’’ 

Beelden van gisteravond 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties