article image Binnenland © RVD - Jeroen van der Meyde

Prinses Beatrix viert 86ste verjaardag

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 31/01 11:50

De voormalige koningin blaast in huiselijke kring 86 kaarsjes uit

Prinses Beatrix viert vandaag haar 86ste verjaardag. Het verjaardagsfuifje wordt gehouden in 'huiselijke kring', aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Het feestelijke moment gaat niet onopgemerkt voorbij, via sociale media regent het felicitaties aan het adres van de voormalige Koningin der Nederlanden.

Demissionair premier Mark Rutte schrijft op X/Twitter: ,,Ik wens haar een feestelijke dag met haar dierbaren en nog vele jaren in goede gezondheid toe.'' 

De zeer koningshuisgezinde SGP doet eveneens een duit in het zakje: ,,De SGP feliciteert prinses Beatrix van harte met haar verjaardag en wensen haar Gods zegen toe in het nieuwe levensjaar.'' De prinses krijgt ook felicitaties aangeboden van de ChristenUnie, de Koninklijke Marechaussee, de Protestantse Kerk en Dordrechter burgemeester Wouter Kolff.

Beatrix is geboren op 31 januari 1938 op Paleis Soestdijk. De prinses was 33 jaar koningin, vanaf 1980 tot zij in 2013 het stokje overdroeg aan Willem-Alexander. De voormalige koningin verschijnt nog regelmatig in het openbaar en brengt haar verjaardag door in goede gezondheid van lijf en leden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties