article image Binnenland

PvdA-voorzitter Sent werd als hoogleraar onderzocht vanwege 'intimidatie en manipulatief gedrag'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 11/03 13:34

'Universiteit wilde imago goed houden'

Vooraanstaand econoom Esther-Mirjam Sent, die sinds 2021 voorzitter is van de Partij van de Arbeid, werd als hoogleraar economische theorie en economisch beleid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzocht wegens ongewenst gedrag. Sent kreeg in 2022 zelfs een gebiedsverbod op haar eigen afdeling. Dat schrijft De Gelderlander maandag.

Sent werd in Nijmegen onderzocht naar aanleiding van signalen over "verstoorde werkverhoudingen". Het onderzoek richtte zich op een conflict tussen Sent, vier professoren en een universitair hoofddocent. Meerdere betrokkenen melden aan De Gelderlander dat Sent zich schuldig maakte aan intimidatie, manipulatief gedrag en andere ongewenste omgangsvormen. 

Overplaatsing

Ondanks dat Sent werd verboden om haar afdeling te betreden, bleef ze na een interne overplaatsing in dienst van de universiteit. Een hoogleraar noemt dit "ongebruikelijk" in De Gelderlander. "Het college van bestuur heeft zijn best gedaan alle problemen te verhullen, het imago goed proberen te houden."

Sent ontkent dat de overplaatsing resultaat was van het destijds uitgevoerde onderzoek. "Ik werk nog steeds prettig samen met een groot aantal collega’s van de afdeling."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties