article image Binnenland

Schoten gelost en brand in Erasmus MC en woning in Rotterdam, meerdere doden

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 28/09 15:14

Verdachte aangehouden na massale politie-actie

Er zijn donderdagmiddag schoten gelost in een klaslokaal van het Erasmus MC in Rotterdam. De politie meldt dat er meerdere doden zijn gevallen. Aan een woning in Rotterdam-Delfshaven heeft de dader een 39-jarige vrouw doodgeschoten. Ook de 14-jarige dochter van de vrouw is neergeschoten en ligt nog in het ziekenhuis. Daarna trok de schutter het ziekenhuis in, waar hij een 46-jarige docent neerschoot. Het hele ziekenhuiscomplex wordt geëvacueerd. Er is brand ontstaan in het onderwijscentrum van het Erasmus MC, mogelijk door een molotovcocktail.

De dader is volgens een woordvoerder van de politie aangehouden in het ziekenhuis.  Het gaat om een 32-jarige man uit Rotterdam, mogelijk de man van het neergeschoten slachtoffer in het EMC. De evacuatie van het ziekenhuis gaat door. Vanwege de schietincidenten en de mogelijk nog voortvluchtige dader was er massale politie-inzet in Rotterdam

Kort voor de schietpartij in het Erasmus MC werd er ook geschoten in een woning in Rotterdam-Delfshaven, daarbij viel een dode. Bij de woning is na de schietpartij ook brand uitgebroken. Volgens de politie gaat het om dezelfde dader. 


Dit artikel wordt bijgewerkt.

De schietpartij van Fouad L. leidde tot veel paniek en een urenlange klopjacht in het Erasmus MC.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties