article image Binnenland © Unsplash

Trekkerschietende agent 'was overtuigd van gevaar'

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 10/11 15:20

'Was bang voor letsel'

De man die vorig jaar tijdens een boerenprotest in Heerenveen op een trekker schoot, laat in de rechtszaal weten dat hij bang was dat de bestuurder op agenten of omstanders in zou rijden. De agent staat vandaag terecht voor poging tot doodslag op de 16-jarige bestuurder van de trekker.

Volgens de verdachte geeft een video van het voorval niet goed weer wat er echt gebeurde. "Ik stond in de middenberm toen de trekker kwam aanrijden. Hij was een heel klein moment recht voor me. Ik was bang dat ik of mijn collega's letsel zouden oplopen", liet de man weten. Daarnaast waren er heel veel andere mensen, waarop hij besloot zijn vuurwapen te gebruiken.

Tijdens het incident trokken drie agenten hun wapen. Een van hen loste een waarschuwingsschot. De tweed schoot vrijwel direct daarna richting de rijdende trekker. De 16-jarige Jouke werd daarbij net niet geraakt.

De agent met 40 jaar ervaring noemt de situatie hectisch en onvoorspelbaar, meldt NOS. "Als je achteraf de verklaringen leest, geloof ik van ganser harte dat hij alleen maar weg wilde rijden. Maar ik kan geen gedachten lezen. Ik heb ook nooit kunnen zien dat er een jonge jongen in de trekker zat."

Vanmiddag komt de rechter met een strafeis. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties