article image Binnenland

Trimbos waarschuwt voor mogelijk dodelijke xtc-pillen

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 08/12 16:30

Waarschuwing voor pillen in de vorm van het Audi-logo

Mocht je dit weekend een feestje op de planning met de nodige verdovende middelen, let dan wel even goed op wat je in je mond mikt. Trimbos waarschuwt voor xtc-pillen met een gevaarlijk hoge dosis MDMA. Het gaat om beige pillen in de vorm van het logo van automerk Audi.

De afgelopen weken werden er meerdere pillen met een grote hoeveelheid MDMA ingeleverd bij testcentra. Gebruikers kunnen voor gebruik pillen en andere producten laten testen om zeker te weten dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Ook de hoeveelheid MDMA wordt getest.

In de Audi-pillen zit zoveel MDMA dat gebruikers mogelijk kunnen overlijden bij gebruik. Volgens NOS stuurt Trimbos - dat het onderzoek doet - bij hoge uitzondering een waarschuwing uit.

Er zit zo'n 300 milligram MDMA in de pil die in Utrecht en Noord-Brabant werd ingeleverd. Een gemiddelde pil bevat 136 milligram, wat volgens Trimbos al aan de hoge kant is. Op drugsinfoteam.nl wordt aangeraden niet meer dan 1 of 1 1/2 mg MDMA per kg lichaamsgewicht te gebruiken.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen