article image Binnenland

Universiteit Leiden in Den Haag dicht vanwege veiligheidsrisico

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 13/10 10:45

Niet duidelijk waarom er een verhoogd veiligheidsrisico is

De Universiteit Leiden in Den Haag is vandaag dicht vanwege een verhoogd veiligheidsrisico. Het is niet duidelijk wat het verhoogde risico precies inhoudt. Medewerkers en studenten worden verzocht om vandaag niet naar het gebouw te komen.

In een interne mail aan studenten staat dat de sluiting verband houdt met „een Palestina-demonstratie”, schrijft NRC. Het is niet duidelijk wanneer het gebouw weer open zal zijn. Andere vestigingen van de universiteiten zijn wel open. Er wordt daar wel gecontroleerd op de LU-card, de kaart die nodig is om bijvoorbeeld de bibliotheek in te kunnen.

Recent schreven Joodse studenten een open brief aan de universiteit waarin ze lieten weten zich niet veilig te voelen op de school. Ze ervaren naar eigen zeggen een 'anti-Joodse sfeer' binnen de onderwijsinstelling.

Vandaag zijn er meerdere scholen gesloten: in Amsterdam zijn in elk geval drie Joodse scholen dicht. Terreurgroep Hamas heeft opgeroepen vandaag te protesteren en steun te betuigen aan de organisatie. De groep is sinds zaterdag in oorlog met Israël. Of de sluiting van de universiteit daarmee te maken heeft, wil de woordvoerder niet zeggen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties