article image Binnenland

Vader die zijn 5-jarige dochter onder de douche misbruikte, krijgt drie jaar cel

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 11/04 16:30

'Waarvan één (jaar) voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar'

De 39-jarige M. de V. uit Lelystad is woensdag 10 april veroordeeld tot drie jaar cel. Hij krijgt echter één jaar daarvan voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar. De rechtbank heeft geoordeeld dat hij inderdaad zijn dochtertje, destijds vijf jaar oud, heeft misbruikt onder de douche. V. zegt echter zelf dat hij onschuldig is. 

De officier van justitie had vier jaar cel geëist, maar het is dus uiteindelijk drie jaar geworden. In het vonnis van de rechtbank staat dat de man waarschijnlijk 2,5 jaar vast zou zitten door een wettelijke regeling die de straf bij goed gedrag met een derde verkort. 

De man moet ook een schadevergoeding van 8.000 euro betalen, en hij mag in zijn proeftijd geen contact zoeken met zijn dochter, haar moeder en stiefvader. 

Het meisje kreeg vorig jaar opeens onbedaarlijke huilbuien en ze klaagde veel over buikpijn en misselijkheid. Daarnaast had ze een branderig gevoel in haar kruis. Uiteindelijk zei ze tegen haar moeder: "Papa heeft mij pijn gedaan". Toen gingen meteen alle alarmbellen af. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties