article image Binnenland

Verdachte Richard K. gaat verklaring geven over de dubbele moord in Weiteveen

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 13/04 18:00

'K. heeft zijn betrokkenheid bij hun dood toegegeven'

Moordverdachte Richard K. uit Klazienaveen gaat woensdag bij de rechtbank een verklaring afleggen, meldt EenVandaag. Zijn advocaat, Justus Reisinger, bevestigt dat Richard aanwezig zal zijn, maar geeft verder geen details over de zaak. "Hij komt naar de zitting, dat is zeker."

Richard K. wordt door het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigd van de moord op Sam en Ineke, een echtpaar dat zijn ouderlijk huis had gekocht. Hij heeft al erkend betrokken te zijn bij hun overlijden. 

De achtergrond van de zaak omvat een slepend geschil tussen de verdachte en de overledenen. Gedurende het afgelopen jaar deden beide partijen verschillende keren melding van hinderlijk of onwettig gedrag van de ander bij de autoriteiten.

De vermoorde vrouw had nog kort voor haar dood een bekende ingelicht over een aangifte tegen Richard K. wegens bedreigingen. 

Na de moord maakte Richard K. een video waarin hij spreekt over de gebeurtenis. "Ik zal de rest van mijn leven wel de bak ingaan, maar ik red mij daar wel", zei hij. Zijn partner publiceerde ook een video waarin ze aangeeft dat hij buiten zinnen was. "Richard helemaal is doorgedraaid". 

Volgens het OM had K. geen vergunning voor de wapens die hij gebruikte.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties