article image Binnenland

Video: Bedrijfspand stort in na explosie in Enschede, personeel geëvacueerd

Auteur
Datum: 20/01 12:30

Ontploffing veroorzaakt door zogeheten stofexplosie

Een bedrijfspand aan De Ossenboer in Enschede is vrijdagochtend deels ingestort na een zware explosie. Er vielen geen gewonden. Na de explosie brak een brand uit, maar die is inmiddels geblust.

Tekst gaat verder onder de video. 

De brand brak iets na acht uur vanmorgen uit bij Yparex, een onderdeel van kunststofproductiebedrijf The Compound Company.

De ontploffing is veroorzaakt door een stofexplosie, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Twente aan RTV Oost. ‘’Daarbij is iets niet helemaal goed gegaan’’, aldus de woordvoerder. Er wordt onderzoek gedaan naar wat er precies misging.

Werknemers 

Bij de explosie die voorafging aan de brand zijn geen gewonden gevallen. ‘’Alle werknemers hebben veilig en tijdig het pand kunnen verlaten’’, zegt de woordvoerder. ‘’Het personeel is uiteraard geschrokken, want de explosie is best wel hard gegaan.’’

De kruising van de Auke Vleerstraat met de Hendrik ter Kuilestraat werd voor onbekende tijd afgesloten voor al het verkeer. Sommige automobilisten negeerden de afzetting en kregen een boete.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties