article image Binnenland

Vrouw laat haar man na val sterven in de gang, OM eist half jaar cel

Auteur
Datum: 11/11 12:15

Gaf eerder aan bang te zijn dat zijn vrouw hem zou vermoorden

Een 72-jarige man uit Epe, die in augustus in de gang van zijn woning was gevallen, is daar door het toedoen van zijn vrouw urenlang blijven liggen. Zijn 64-jarige echtgenote legde zelfs iets over zijn gezicht, waardoor hij moeite kreeg met ademen. Toen de vrouw urenlang later alarm sloeg, bleek de man al overleden. Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, moet de vrouw een half jaar de cel in, schrijft Omroep Gelderland.

Ademhalingsbeperking 

Volgens het OM komt de gebeurtenis niet uit de lucht vallen. De man zou eerder al eens tegen zijn kinderen hebben gezegd dat hij bang was dat zijn vrouw hem zou vermoorden.

Of de 64-jarige vrouw haar man ook daadwerkelijk wilde vermoorden, is de vraag. Ze legde een handdoek onder zijn hoofd, die zijn mond en neus bedekte. Daardoor zou zijn situatie nog verder zijn verslechterd. Het slachtoffer is naar alle waarschijnlijkheid overleden als gevolg van uitputting en ademhalingsbeperking, stelt een schouwarts tegenover de regionale omroep.

Het handelen van de vrouw was volgens de officier van justitie onderdeel van een patroon, waarbinnen zij steeds meer haar handen van de zorg voor haar echtgenoot aftrok.

Zij wist dat haar man niet in staat was om zelf op te staan, zeker niet sinds hij recent zijn elleboog brak. Dit misdrijf heeft grote gevolgen voor alle betrokkenen. Door verdachte zijn hem nu de laatste jaren van zijn leven ontnomen, en kinderen zijn hun vader kwijt.

Het OM eiste vrijdag een onvoorwaardelijke celstraf tegen de vrouw, vanwege het verlaten van een hulpbehoevende en dood door schuld.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties