article image Binnenland

Winkeliers willen imago vuurwerk oppoetsen en noemen het 'vierwerk'

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 08/12 15:45

Vuurwerk vanaf nu de term voor illegaal vuurwerk

Winkeliers zijn helemaal klaar met de mensen die illegaal vuurwerk afsteken. Daardoor komt het imago van legaal vuurwerk namelijk ook in het gedrag, zeggen ze. Om die reden dopen ze wel legaal vuurwerk vanaf nu om naar vierwerk.

In verschillende gemeenten is er al een vuurwerkverbod. Tot frustratie van winkeliers die jaarlijks vuurwerk verkopen. Zij verkopen alleen de laatste drie dagen van het jaar goedgekeurd vuurwerk. Omdat het afsteken niet meer mag, lopen ze hier en daar wat klandizie mis.

De vuurwerkbranche besloot daarom het imago van legaal vuurwerk op te poetsen, meldt het AD. Veel mensen denken bij vuurwerk aan harde knallen, zwaar letsel en extreme vernielingen. "Wij willen dat ook niet, maar het is dit illegale vuurwerk waardoor mensen roepen dat we maar helemaal moeten stoppen met deze traditie", zegt Leo Groeneveld, woordvoerder van de branche. "Waardoor er nu weer meer gemeentes zijn die een lokaal vuurwerkverbod afkondigen. De illegale markt verpest de beeldvorming rond het legale consumentenvuurwerk en daar moet een einde aan komen."
Met de nieuwe naam hopen ze de beeldvorming iets te verbeteren.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties