article image Binnenland

Zaak over mondkapjesmiljoenen Sywert van Lienden van start

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 22/04 10:23

Advocaat staat Sywert kosteloos bij

Vier jaar na het sluiten van de omstreden mondkapjesdeal tussen de overheid en Sywert van Lienden, is maandag de rechtszaak over de omstreden affaire van start gegaan. 

In 2020 leverde Van Lienden en twee zakenpartners miljoenen mondkapjes aan de overheid. Terwijl naar de buitenwereld werd verkondigd dat de mediapersoonlijkheid dit "om niet" deed, verdiende het bedrijf van Van Lienden er 100 miljoen euro mee. De stichting Relief Goods Alliance, waarmee Van Lienden veel media-aandacht vergaarde, was niet degene die de deal sloot. In plaats daarvan had Van Lienden een commercieel bedrijf opgericht waarmee de deal werd beklonken.

De afgelopen weken verbrak Van Lienden zijn mediastilte over het onderwerp. Hij zegt persoonlijk veel schade te hebben ondervonden van de rel die ontstond na de miljoenendeal. Omdat op al zijn bezittingen beslag is gelegd, kan hij naar eigen zeggen geen advocaat betalen. Afgelopen week besloot advocaat Jaap-Willem Roozemond om kosteloos op te zullen treden als advocaat van Van Lienden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties