article image Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi betrokken bij platenlabel waar rapper Boef nummers uitbracht

Auteur
Datum: 23/09 11:40

Eigenaar wordt beschouwd als drugshandelaar

Faissal T., de zoon van topcrimineel Ridouan Taghi, was volgens de politie betrokken bij een platenlabel waar onder meer rapper Boef nummers uitbracht. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws en Follow The Money. Het gaat om het Amsterdamse platenlabel El Chapo Productions. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat ervan uit dat met het label drugsgeld is witgewassen. 

De betrokkenheid van Faissal Taghi (22), die in juli werd aangehouden in Dubai, kwam aan het licht dankzij het kraken van de versleutelde berichtendienst Ennetcom, schrijft RTL Nieuws.

Mohamed K.

Het platenlabel bracht tot 2020 muziek uit. Naast rapper Boef bracht El Chapo Productions ook muziek uit voor Lijpe en Ismo. De 48-jarige Mohamed K. uit Osdorp, de eigenaar van het platenlabel, wordt door de politie beschouwd als een drugshandelaar en zakenrelatie van de Taghi’s. In 2022 werd het bedrijf uitgeschreven uit de Kamer van Koophandel.

Of de zoon van Taghi wordt verdacht van witwassen via het platenlabel is niet bekend. De artiesten die hun muziek uitbrachten onder het label worden daar niet van verdacht.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties