article image Bizar

Amerikaans politicus pleit voor legaliseren van seks met volle neef of nicht

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 17/01 16:00

Incestwetten mogelijk versoepeld

Een politicus uit de Amerikaanse staat Kentucky heeft een wetsvoorstel ingediend die de regels rond incest zou moeten versoepelen. In het voorstel staat dat seks met een volle neef of nicht niet langer zal tellen als incest. Bovendien wil de politicus dat incest in een lagere misdaadcategorie wordt ingedeeld.

De reden voor de plannen van republikein Nick Wilson is nog onduidelijk. Als het aan hem ligt, wordt incest niet langer gezien als overtreding in 'class C' van het strafrecht maar als overtreding in 'class D'. Dit heeft gevolgen voor de strafmaat die kan worden toegepast in een incestzaak. Wilson wil wel een uitzondering, namelijk bij gevallen van incest met iemand van 12 jaar of jonger. Dit moet volgens zijn plannen blijven gelden als overtreding in 'class C'.

Tenslotte wil Wilson dat plegers van incest in aanmerking komen voor verlofregelingen bij een celstraf. Waarom juist dit thema de republikein aan het hart gaat, is nogmaals onbekend. Een gebruikelijke politicus is hij niet. In 2018 werd hij bij het grote publiek bekend als winnaar van survival-realityshow Survivor. Hij raakte eerder in opspraak vanwege het indienen van wetsvoorstellen die discriminerend zouden zijn voor lhbti'ers.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties