article image Bizar

Brits koppel overlijdt op vakantie nadat naastgelegen kamer werd behandeld voor bedwantsen

Auteur
Datum: 12/11 12:30

'Mijn vader kreeg een soort glazige, starende blik'

Een Brits koppel is overleden aan een koolmonoxidevergiftiging tijdens hun verblijf in een luxeresort in Egypte. Dat gebeurde toen de naastgelegen kamer met pesticiden werd besproeid om bedwantsen te bestrijden, blijkt uit een hoorzitting over de kwestie, schrijft het AD.

John (69) en zijn vouw Susan Cooper (63) werden plotseling ziek tijdens hun verblijf in het Steigenberger Aqua Magic Hotel in Hurghada, Egypte. De dag ervoor was de kamer naast hen behandeld met een pesticide genaamd Lambda. Het middel wordt in sommige landen verdund met dichloromethaan, een stof die ervoor zorgt dat het lichaam koolmonoxide inneemt. De kamer naast die van de Coopers deelde een deur met de kamer van John en Susan, die tevens op slot zat.

De volgende dag verscheen het stel niet bij het ontbijt, John en Susan waren doodziek. Kelly Ormerod, de kleindochter van het stel, ging naar hun kamer en trof de Coopers doodziek aan.

Hij zakte letterlijk onderuit en zat op de hoek van zijn bed en zei: Ik voel me echt niet goed.

Reanimatie 

Ormerod besloot twee artsen op te roepen, maar ze waren in ‘paniekmodus’, vertelt ze tijdens de hoorzitting. Intussen verslechterde de toestand van haar ouders. De artsen hebben nog geprobeerd John Cooper te reanimeren, maar hij werd uiteindelijk op de hotelvloer dood verklaard. Zijn vrouw werd later met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar het mocht niet meer baten. Om 16.12 uur werd ook zij doodverklaard.

In een statement vertelt Ormerod over de impact van het drama.

Tot deze dag worstelt mijn familie ermee te begrijpen wat er is gebeurd. Het had nooit mogen gebeuren.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties