article image Bizar

Broer (14) schiet zus dood in VS na ruzie over kerstcadeaus

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 27/12 10:56

Zus in borst geschoten met baby in haar handen

Een 14-jarige jongen wordt ervan beschuldigd zijn oudere zus te hebben doodgeschoten na een familieruzie over kerstcadeaus in de Amerikaanse staat Florida. De 15-jarige broer van de jongen zou hem vervolgens in de buik hebben geschoten.

Eerder op de dag besloot het gezin ‘gezellig’ wat kerstinkopen te doen, maar al tijdens het shoppen kregen de twee tienerbroers, Damarcus (14) en Darcus (15), ruzie over de cadeaus.

Grootmoeder

Toen het gezin eenmaal bij hun grootmoeder in Largo (Florida) was aangekomen, liep de situatie compleet uit de hand. De 14-jarige Damarcus zou op een gegeven moment een semiautomatisch handwapen hebben getrokken, en ermee hebben gericht op zijn oudere broer. Hij dreigde zijn oudere broer te vermoorden.

De oom van de jongen slaagde erin om de 14-jarige naar buiten te sturen. Daar stond zijn zus Abrielle met één van haar kinderen, een baby. Nadat Abrielle hem had gevraagd om te stoppen met ruzie maken, schold Damarcus haar uit en schoot haar in de borst. De vrouw overleed aan haar verwondingen, de baby bleef ongedeerd.

De 15-jarige Darcus kwam vervolgens uit het huis gelopen met een ander wapen, en schoot zijn jongere broer in de maag, aldus de politie. Hij sloeg op de vlucht en gooide het wapen in een nabijgelegen tuin. De tiener werd uiteindelijk opgepakt in het huis van een familielid.

De oudere broer wordt verschuldigd van poging tot moord en het verdoezelen van bewijsmateriaal. Volgens lokale media werden beide tieners eerder al gearresteerd voor auto-inbraken.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties