article image Bizar

Lerares pest leerlingen, meisje van 11 pleegt zelfmoord

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 22/03 10:30

Stookte de klas op het slachtoffer te pesten

Een Franse lerares moet voor de rechter komen omdat ze jarenlang haar eigen leerlingen zou hebben gepest. Een van haar leerlingen, een meisje van elf, pleegde zelfmoord. Ze werd maandenland vernederd en ook haar klasgenoten zouden haar hebben gepest.

Vijf jaar geleden maakte het destijds 11-jarige meisje een einde aan haar leven. Bijna alle klasgenoten bevestigen dat de lerares het vanaf begin 2018 op het meisje had voorzien. Volgens de aanklacht was haar gedrag het begin van een veel grotere pestcampagne, waarbij klasgenoten mee zouden hebben gedaan. Een half jaar later zou het meisje voor een bus zijn geduwd en later nog zijn aangevallen op het schoolplein door een klasgenoot.

Ouders van het meisje trokken aan de bel bij de schoolleiding, die de lerares in bescherming zou hebben genomen. Tegenover justitie zegt de man geen grip te hebben gehad op de vrouw, ondanks verschillende maatregelen.

De vrouw wordt aangeklaagd voor het pesten van een minderjarige en zal waarschijnlijk volgend jaar terechtstaan, meldt het AD. Ook twee andere leerlingen zouden slachtoffer zijn geweest van de vrouw, in hun geval niet met fatale afloop.

Heeft u last van gedachten over zelfmoord? Er is hulp. Bel 0800-0113 of chat (anoniem) via 113.nl

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties