article image Bizar

Presentator Tom Staal belaagd door UvA-demonstranten

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 08/05 17:00

Ook andere journalisten kunnen hun werk niet goed uitvoeren, behalve de radicaal-linkse, activistische presentator van LeftLaser

In Amsterdam wordt Tom Staal, presentator van GeenStijl, belaagd door UvA-demonstranten. De demonstranten willen dat de UvA alle banden met Israël stopt. Ondertussen is de UvA al bijna 24 uur achtereenvolgend 'bezet'.

Staal wordt geduwd door een vrouwelijke betoger. "De duw die jij uitdeelt krijg je terug", zegt ze tegen Staal, die hier vervolgens op reageerde met: "Nou jij duwt eerder dan ik, mevrouw. Ik blijf gewoon hier staan."

Het filmpje is gemaakt door Annabel Nanninga, Senator in de Eerste Kamer en mede-oprichter van JA21. "Ze proberen maar wat. Maar ik sta hier prima", schrijft ze op X. 

Andere journalisten kunnen werk ook niet goed uitvoeren

Andere journalisten kunnen hun werk ook niet goed uitvoeren, zoals Marijn Schrijver van de Telegraaf. Het filmpje hierboven toont dat haar de mogelijkheid wordt ontzegd om mee te kijken. Ze wordt het zicht op de demonstranten ontnomen.

Left Laser wel welkom

Opmerkelijk was de aanwezigheid van een verslaggever die geen angst leek te kennen. Dit was Bob Scholte van het internetkanaal Left Laser. Op de foto's is zichtbaar dat hij journalistiek met activisme vermengt. Hij draagt een felrode sjaal met het communistische symbool van hamer en sikkel. Aan zijn zijde staat Jacob Bodden, met een miniatuur-Kalasjnikov om zijn nek gehangen. 

In 2022 demonstreerde de verslaggever op Schiphol voor Samidoun. Dit deed hij omdat destijds twee Samidoun-leden het land uit werden gezet. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties