article image Bizar © Busan Metropolitan Police

Vrouw (23) vermoordt iemand uit nieuwsgierigheid: ‘Wilde weten hoe het voelt’

Auteur
Datum: 25/11 13:20

Nam taxi om menselijke resten te dumpen

Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft een vrouw van 23 jaar een levenslange celstraf opgelegd nadat ze, als liefhebster van true crime-series, een onbekende ‘’uit nieuwsgierigheid’’ had vermoord.

De 23-jarige Jung Yoo-jun was zó geobsedeerd door misdaadshows, dat ze zelf eens wilde uitproberen hoe het voelt om iemand te vermoorden. Via een app waarop leerkrachten bijlessen aanbieden zocht ze maandenlang naar potentiële slachtoffers, bij voorkeur vrouwen. In mei kwam ze in aanraking met een 26-jarige lerares Engels. Yoo-jun deed zich voor als een middelbare scholier die bijles nodig had.

Schooluniform 

Jung vertrok in schooluniform en al naar het huis van de lerares. Nadat ze was binnengelaten, stak ze de lerares meer dan honderd keer met een mes. Ook toen het slachtoffer al dood was, bleef ze haar steken. Daarna hakte ze de vrouw in stukken en nam ze een taxi om enkele menselijke resten te dumpen bij een rivier. De taxichauffeur rook onraad en tipte de politie.

Verklaring

Jung bekende haar misdaad in juni. Ze verklaarde dat haar daad was gewekt door misdaadshows en true crime-series. De rechter oordeelde dat Jung angst zaait in de samenleving, door te doen alsof men zomaar het slachtoffer kan worden van een lugubere moord. Ze kreeg een levenslange celstraf opgelegd.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen