article image Bizar

Waarom ligt het Ostwind-jacht van Adolf Hitler voor de kust van Florida?

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 09/05 16:45

Wist jij dat er een 24 meter lang privéschip van Adolf Hitler op de bodem van de oceaan ligt?

Het 24 meter lange jacht van de Oostenrijkse massamoordenaar Adolf Hitler, het Ostwind, ligt al jaren voor de kust van Florida. Het schip, dat op zo’n 8 kilometer afstand van Miami Beach op de bodem van de oceaan ligt, werd in 1938 gebouwd in opdracht van Hitler om gebruikt te worden tijdens de Olympische Spelen. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Churchill

Het Ostwind is uiteindelijk nooit gebruikt tijdens de Olympische Spelen. Volgens Mike Miller, een Amerikaanse historicus, wilde Hitler het jacht later gebruiken om Engeland binnen te varen na de overwinning van Nazi-Duitsland. Aan boord kon hij mooi de overgave van Winston Churchill accepteren, dacht Hitler. 

Na de nederlaag van Nazi-Duitsland namen de Verenigde Staten het Ostwind naar verluidt in beslag. De U.S. Naval Academy zou het schip jaren hebben gebruikt als trainingsvoertuig, tot het in 1970 werd verkocht aan een nazi-verzamelaar. 

De nazi-verzamelaar kreeg in de loop der jaren tientallen aanbiedingen van verzamelaars die het jacht wel wilde overnemen, maar toch besloot de eigenaar contact op te nemen met officials uit Miami om het schip te gebruiken als kunstmatig rif. In 1989 werd de boot van Jacksonville naar Miami Beach gebracht en voor de kust tot zinken gebracht. 

Ostwind was a yacht made for Hitler during World War Two. After the war she bounced around America and when this...

Posted by Florida Back Roads Travel on Friday, April 24, 2020

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties