article image Buitenland © Go Fund Me

40-jarige Laura moest benen laten amputeren na eten van tilapia in de VS

Auteur
Datum: 17/09 13:21

'Haar vingers en voeten waren zwart'

Het leven van de Amerikaanse Laura Barajas veranderde ingrijpend na het eten van tilapia, afkomstig van een markt in de Amerikaanse stad San Jose. De 40-jarige vrouw liep een bacteriële infectie op na het eten van de zoetwatervis, schrijft RTL Nieuws. Deze week zijn haar beide armen en benen geamputeerd.

Een goede vriendin van Laura vertelt het tragische verhaal op Go Fund Me. Ze bereidde de vis zoals ze vaker deed, vertelt vriendin Anna. ‘’Ze wist toen niet dat deze simpele daad haar leven voor altijd zou veranderen’’, schrijft ze.

Klachten 

De volgende dag werd Laura ernstig ziek. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat ze Vibrio Vulnificus had opgelopen, een zeer agressieve bacteriële infectie. ‘’Haar vingers waren zwart, haar voeten waren zwart, haar onderlip was zwart. Ze had een volledige sepsis en haar nieren faalden’’, vertelt Anna aan News19. Ze werd in kunstmatige coma gebracht en haar beide armen en benen zijn geamputeerd om haar leven te redden.

Jaarlijks worden ongeveer 150 tot 200 besmettingen gemeld. Eén op de vijf mensen sterft, aldus het CDC, het Amerikaanse centrum voor ziektebestrijding en -preventie.

Inzamelingsactie 

De amputaties brengen veel kosten met zich mee. Om de financiële lasten te kunnen dragen is er een inzamelingsactie gestart. ‘’Ze moeten zich kunnen concentreren op Laura’s herstel en er zullen aanpassingen gedaan moeten worden vanwege de nieuwe realiteit’’, aldus Laura’s goede vriendin. Inmiddels is er ruim 33.000 euro opgehaald.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

Meest gelezen

Meest gelezen

Virals

Virals

Geenstijl

Geenstijl