article image Buitenland

Auto rijdt in op konvooi Joe Biden, president en vrouw ongedeerd

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 18/12 09:08

Lijkt te gaan om ongeluk

In de Amerikaanse staat North Carolina is een auto ingereden op de konvooi van president Joe Biden. De president en zijn vrouw zijn beiden ongedeerd. Het lijkt te gaan om een bizar ongeluk. 

De president en zijn vrouw hadden net een etentje op het campagnehoofdkwartier achter de rug toen de auto inreed op de nog stilstaande konvooi. Een SUV met agenten van de Secret Service werd geramd. Meteen werd de auto omsingeld door agenten met getrokken wapens, waarna de bestuurder zich over gaf. Ondertussen konden de president en zijn gevolg de locatie verlaten.

The Beast, zoals de limousine van de president van de Verenigde Staten genoemd wordt, rijdt altijd in een konvooi die tegen elke mogelijke dreiging beschermd is. De wagen zelf, met onder meer deuren van 30 centimeter dik en een permanente voorraad van Joe Bidens bloedtype, is al behoorlijk geavanceerd. Daarnaast rijden er speciale wagens mee die eventuele digitale signalen in de omgeving onschadelijk maken en zelfs voorbereid zijn op een chemische of nucleaire aanval.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties