article image Buitenland

Biden reageert op 'unified Reich' post van Trump: 'Dat is Hitlers taal'

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 22/05 09:30

'Hij geeft om het vasthouden van macht'

De Amerikaanse president Joe Biden reageert in een video op de campagnevideo van Trump waarin wordt verwezen naar een verenigd 'Reich' als hij wordt verkozen. 

De video geeft details over 'wat er gebeurt nadat Donald Trump heeft gewonnen' met een persoon die krantenkoppen voorleest zoals 'Economie bloeit!' en 'De grens is gesloten', in de stijl van kranten uit de Eerste Wereldoorlog. Onder de kop met de tekst 'Wat is de volgende stap voor Amerika?' staat een verwijzing naar de 'oprichting van een verenigd Reich'.

Over de verwijzing naar een 'verenigd Reich' zei Biden: "Dat is Hitlers taal, niet de Amerikaanse. Hij [Donald Trump, red.] geeft om het behouden van macht. Ik geef om jou." 

De term 'Reich' is vaak verbonden met nazi-Duitsland onder Adolf Hitler, die van 1933 tot 1945 Duitsland het 'Derde Rijk' noemde. De video is dinsdagochtend verwijderd van het Truth Social-account van Trump. "Dit was geen campagnevideo, het werd gemaakt door een willekeurig account online en opnieuw gepost door een medewerker die duidelijk het woord niet zag, terwijl de president in de rechtszaal was", zei Karoline Leavitt, de perssecretaris van de campagne.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties