article image Buitenland

Demente incestvader Josef Fritzl mogelijk voorwaardelijk vrij

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 16/01 10:30

Sloot dochter 24 jaar op in kelder

De beruchte ontuchtpleger Josef Fritzl (88) zal mogelijk de gevangenis inruilen voor een verzorgingstehuis. De Oostenrijker zit een levenslange gevangenisstraf uit voor het misbruik van zijn dochter. In 2009 schokte de zaak-Fritzl de wereld. De dochter van Josef Fritzl bleek al 24 jaar lang in een verduisterde, geluiddichte kelder door te brengen. Ze was duizenden keren door haar vader verkracht en baarde in de kelder zeven kinderen.

Een nieuw rapport over de toestand van Fritzl stelt dat hij lijdt aan dementie. Hij is niet ernstig dementerend, maar verdraait soms de werkelijkheid", meldt de advocaat van Fritzl.In de gevangenis waar hij verblijft zou geen capaciteit zijn om hem voldoende te verzorgen. Dit zou reden zijn om de hoogbejaarde veroordeelde binnenkort over te brengen naar een zorginstelling. 

Fritzls opname in een verzorgingstehuis gaat gepaard met een voorwaardelijke vrijlating. In de Oostenrijkse wet staat dat gevangenen na het uitzitten van 15 jaar celstraf een verzoek tot deze versoepeling mogen doen. De advocaat van Fritzl wil zich op deze regel beroepen om de juiste verzorging voor de zedendelinquent te realiseren. Fritzl heeft volgens de advocaat recht op "menselijke waardigheid".

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties