article image Buitenland

Epstein-slachtoffer onder ede: 'Clinton heeft ze graag jong'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 04/01 11:58

Oud-president meermaals genoemd in Epstein-dossier

Een groot aantal documenten van de zaak rond Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell is openbaar gemaakt. In het dossier wordt een aantal namen genoemd die al werden verwacht. Prins Andrew, Bill Clinton, Stephen Hawking en Donald Trump vlogen geregeld mee met het privévliegtuig van Epstein. In een verhoor dat openbaar is gemaakt wordt oud-president Clinton ook in verband gebracht met misbruik, iets dat tot nu toe altijd ontkend werd.

In een verhoor van Johanna Sjöberg, die beweert door prins Andrew betast te zijn op een feest van Epstein, komt de oud-president voor. "Clinton heeft ze graag jong", zou Jeffrey Epstein aan Sjöberg hebben gemeld, doelend op jonge meiden. Het verhoor van Sjöberg werd onder ede afgenomen.

Bill Clinton zegt zelf slechts gebruik te hebben gemaakt van het vliegtuig van Epstein voor reizen naar Afrika, war hij soms heen moest voor zijn Clinton Foundation. Ook nu verwijzen woordvoerders van de Clintons naar de oorspronkelijke verklaring over de banden met Epstein die de Democraat deed in 2019. Clinton liet toen wete nooit iets te hebben vernomen of geweten van de misdaden van Epstein.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties