article image Buitenland

Hamas valt Israël binnen: alle ontwikkelingen op een rij

Auteur
Datum: 07/10 11:18

Israël reageert met aanvallen op Gazastrook

Israël is zaterdagochtend vroeg getroffen door vele honderden raketten die vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd op onder meer Tel Aviv. Volgens het Israëlische leger zijn er tijdens de aanval ‘’meerdere terroristen’’ de zwaar bewaakte grens tussen Israël en de Gazastrook overgestoken. Het Israëlische luchtafweergeschut, de Iron Dome, is door de raketaanvallen ingeschakeld. ‘’De Israëlische strijdkrachten zullen Israëlische burgers beschermen en de terreurorganisatie Hamas zal een hoge prijs betalen voor zijn acties’’, laat de Israëlische minister van Defensie weten.

Mohammad Deif, een van de leiders van Hamas, heeft bevestigd dat de groepering achter de ‘verrassingsaanval’ zit. ‘’Dit is de dag van de grote strijd om de laatste bezetting op aarde te beëindigen.’’

Grondgevechten 

In de straten van de zuidelijke stad Sderot lijken grondgevechten plaats te vinden tussen Palestijnse schutters en Israëlische militairen. De terroristen zouden onder meer boten en paragliders hebben gebruikt om het land binnen te dringen. Op X gaan beelden rond van een Palestijnse militair die gebruik maakt van een paraglider. Ook doken er beelden op van huis tot huis-gevechten in Israëlische dorpjes aan de grens met Gaza.

De tekst gaat verder onder de video’s.

Tegenaanval op Hamas-doelen 

Het Israëlische leger zegt luchtaanvallen uit te voeren op Hamas-doelen in Gaza. Het land voert operaties uit op vijf locaties, waaronder de door Hamas veroverde Re’im grensbasis.

Demissionair premier Rutte heeft inmiddels gereageerd op de verrassingsaanval.

Vreselijke beelden uit Israël. De terreurorganisatie Hamas voert een ongekende aanval uit op Israël. Onschuldige burgers die worden aangevallen door terroristen. Dit geweld moet stoppen, Israël heeft het volle recht om zich hiertegen te verdedigen.

Zie onderstaand meer beelden van vandaag. Sommige video's kunnen als schokkend worden ervaren. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties