article image Buitenland

Incestvader Josef Fritzl wordt voorwaardelijk vrijgelaten

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 25/01 10:35

'Heeft verzorging nodig'

Een Oostenrijkse rechter heeft het bevel gegeven tot voorwaardelijke vrijlating van zedendelinquent Josef Fritzl. De Oostenrijkse gevangene lijdt aan dementie en heeft verzorging nodig die de gevangenis waar hij verblijft niet kan bieden. De advocaat van Fritzl pleit dat Fritzl recht heeft op 'mensenlijke waardigheid'. 

Mogelijk gaat Fritzl niet direct naar een verzorgingstehuis, hij is slechts licht dementerend. Tot het moment dat hij wel intensieve zorg nodig heeft, verblijft hij in een reguliere gevangenis. Tot nu toe verbleef Fritzl in een soort tbs-kliniek.

Fritzl zit een levenslange gevangenisstraf uit voor het misbruik van zijn dochter. In 2009 schokte de zaak-Fritzl de wereld. De dochter van Josef Fritzl bleek al 24 jaar lang in een verduisterde, geluiddichte kelder door te brengen. Ze was duizenden keren door haar vader verkracht en baarde in de kelder zeven kinderen.

De zedendelinquent is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, maar komt dus toch voorwaardelijk vrij. De Oostenrijkse wet schrijft voor dat tot levenslang veroordeelden recht hebben op het aanvragen van voorwaardelijke vrijlating wanneer 15 jaren van de straf zijn uitgezeten.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties