article image Buitenland

Israël blijft Gaza onophoudelijk bombarderen, 150 ondergrondse doelwitten aangevallen

Auteur
Datum: 28/10 11:45

Israël claimt dood van Hamas-kopstuk

Sinds vrijdagavond voert de Israëlische krijgsmacht zware bombardementen uit op de Gazastrook. Internet- en telefoonverbindingen in het gebied zijn uitgevallen, waardoor communicatie bijna onmogelijk is. Israël zegt de aanvallen te intensiveren, maar ontkent dat het grootschalige grondoffensief begonnen is.

Bombardementen duren voort 

Het Israëlische leger zegt vrijdagnacht het noorden van de Gazastrook te zijn binnengevallen. De troepen zijn daar volgens een woordvoerder nog altijd actief. Persbureau AFP schrijft dat de Israëlische bombardementen op de Gazastrook zaterdagmorgen voort duurden. Ook citeert het persbureau medische bronnen uit het Palestijnse gebied die vrezen voor een groot aantal slachtoffers en zware schade.

Er zou volgens plaatselijke journalisten een dikke mist boven hele zones in het noorden van Gaza hangen. Boven Ashkelon en Sderot hingen bij zonsopgang rook en een scherpe brandgeur in de lucht.

Tekst gaat verder onder de video.

Ondergrondse doelwitten 

Bij de aanval van vrijdagnacht heeft het Israëlische leger 150 ondergrondse doelwitten in het noorden van de Gazastrook gebombardeerd. Tunnels, ondergrondse gevechtsruimtes en bijkomende ondergrondse infrastructuur zijn aangevallen, bericht het IDF op Telegram.

Het Israëlische leger claimt Hamas-kopstuk Asem Abu Rakaba te hebben gedood bij de bombardementen op Gaza. Hij was volgens de IFD betrokken bij de planning van de aanval op Israël op 7 oktober. Rakaba was verantwoordelijk voor de drones, paragliders en luchtverdediging van de terreurorganisatie.

VN-resolutie 

De Algemene Vergadering van de VN heeft vrijdagavond in meerderheid ingestemd met een resolutie die oproept tot een humanitaire wapenstilstand in Gaza. 120 landen stemden voor, 45 onthielden zich van stemming, waaronder Nederland.

Volg dit liveblog voor alle laatste ontwikkelingen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties