article image Buitenland © Kolforn (Wikimedia)

LoganAir: 'Grote 'netwerkbrede' storing bij Britse luchtverkeersleiding'

Auteur
Auteur: Marijn Joop
Datum: 28/08 13:18

Luchtruim niet gesloten vanwege 'technische problemen', meldt luchtverkeersleiding

Een grote storing zorgt maandag voor problemen bij de Britse luchtvaart. De computersystemen van de luchtverkeersleiding kampen met 'netwerkbrede' panne. Dat meldt de Schotse vliegmaatschappij LoganAir op sociale media.


''Er heeft zich vanochtend een netwerkbrede storing voorgedaan in de computersystemen van de Britse luchtverkeersleiding'', schrijft de maatschappij. Of de problemen nog steeds spelen of inmiddels zijn verholpen, maakt LoganAir niet duidelijk.

De vliegvervoerder verwacht dat de meeste vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk dankzij lokale coördinatie minimale hinder zullen ondervinden. Dit gaat met name om de vluchten binnen Schotland, aldus LoganAir. Vooral noord-, zuid- en internationale vluchten zullen last hebben van de storing. De maatschappij roept reizigers op haar website in de gaten te houden voor de laatste vluchtinformatie.

Technische problemen

Volgens de Britse televisiepresentatrice Gabby Logan, die via X laat weten te zijn gestrand in Boedapest, is het luchtruim (deels) gesloten en kunnen vliegtuigen niet opstijgen. Dat wordt door de National Air Traffic Services ontkracht: ''Ter verduidelijking, het Britse luchtruim is niet gesloten.''

''We hebben beperkingen op de luchtverkeersstromen moeten toepassen die ervoor zorgen dat we de veiligheid kunnen handhaven.” Dat schrijft Sky News na berichtgeving van NATS. De luchtverkeersleidingsorganisatie bevestigt dat er sprake is van 'technische problemen'.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen