article image Buitenland

Luchtvaarder raakt hond kwijt: 'Kan overal zijn'

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 27/08 15:12

Vakantie wordt nachtmerrie

Het had zo mooi moeten zijn, de vakantie naar Californië van de Dominicaanse Paula Rodriguez en haar 6-jarige hondje Maia. Twee weken zouden ze genieten van de zon, maar het toeristenvisum van Paula bleek ongeldig. Helaas was dit nog niet eens het ergste: Delta Airlines bleek het hondje te zijn kwijtgeraakt.

Paula vloog via Atlanta, waar bleek dat ze weer terug moest naar de Dominicaanse Republiek. Toen ze Maia wilde ophalen op de afgesproken plek, was het beestje nergens te bekennen. Paula werd naar de gate gestuurd, waar het hondje mogelijk al naartoe was gebracht. Ook daar was geen spoor van Maia te bekennen.

Zonder te weten waas haar hond uithing, moest Paula terug naar haar thuisland. Haar visum was ongeldig, dus moest ze binnen 24 uur na haar aankomst weer het land verlaten. Eenmaal weer op de grond, bleek dat het vervoeren van Maia gruwelijk fout was gegaan.

Ontsnapt

Aan de telefoon werd duidelijk dat Maia echt zoek was. "Ze werd naar het vliegtuig verplaatst, het personeel heeft haar hok toen geopend. Ze is toen ontsnapt en gaan rennen. Het personeel is achter haar aan gerend, maar wist haar niet meer in te halen. De meest waarschijnlijke optie is dat ze zich ergens op dat gigantische vliegveld nu aan het verstoppen is."

Aan CNN laat Delta Airlines weten dat de zoektocht naar de hond nog altijd voortduurt.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties