article image Buitenland

Mosab Hassan Yousef, zoon van oprichter Hamas, spreekt met Jordan Peterson

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 15/05 19:00

Mosab Hassan Yousef is overgelopen naar Israël

In een interview met Jordan Peterson vertelt Mosab Hassan Yousef, zoon van een mede-oprichter van Hamas, zijn verhaal. 

Mosab Hassan Yousef, geboren in 1978, is een voormalige Palestijnse militant die in 1997 overliep naar Israël en daar tot 2007 als undercoveragent voor Shin Bet werkte, waarna hij naar de Verenigde Staten verhuisde. Yousef werd door Shin Bet gezien als hun meest waardevolle bron binnen de Hamas-leiding, wat hem de bijnaam "De Groene Prins" opleverde. De informatie die hij verschafte, resulteerde in het blootleggen van vele Hamas-cellen en het verijdelen van talrijke zelfmoordaanslagen en moordpogingen op Joden. 

In het gesprek met Dr. Jordan B. Peterson vertelt Yousef over het aanhoudende conflict in het Midden-Oosten. Daarnaast vertelt hij hoe 'Palestina hun radicale zaak heeft geglobaliseerd' en vertelt hij over zijn tijd als gevangene, wat hem heeft bevrijd, en de verre van geplaveide weg vooruit.

Tijdens het interview beweert Yousef dat Palestina niet bestaat. "Het is nooit een land geweest. Palestijnen vormen geen etnische groep, het is geen religie, geen geloof. Het is een koloniale entiteit, gecreëerd door de Britten."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties