article image Buitenland

Onduidelijkheid over herkomst raket op ziekenhuis, woedende menigtes trekken naar Westerse ambassades

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 18/10 02:07

Honderden doden bij raketexplosie in ziekenhuis Gaza

In Gaza zijn volgens bronnen honderden doden gevallen bij een raketexplosie bij een ziekenhuis. Aanvankelijk werd er gesproken over een Israëlisch bombardement. Volgens de Israëlische regering is het een teruggeslagen raket die werd afgevuurd door terreurgroep Islamitische Jihad. Mogelijke beelden van de raketinslag geven vooralsnog geen duidelijkheid over de herkomst van de raket.

Wat duidelijk is, is dat het bloedbad in Gaza enorm is. Beelden uit het gebied duiden op grote schate en veel slachtoffers, een immense ramp voor de reeds zwaar getroffen Gazastrook. 

Als reactie op de raketinslag trekken over de hele wereld menigtes de steden in om te demonstreren, rellen en bestormen. In Turkije trokken duizenden mensen richting het Israëlische consulaat in Istanbul. Het gebouw werd bekogeld met vuurwerk en men probeerde het te bestormen. Bij een Amerikaanse legerbasis in Turkije werd ook gepoogd binnen te dringen. Een Israëlische ambassade in het Jordanese Amman en een Amerikaans consulaat in Beiroet waren doelwit van dergelijke acties. Het is onbekend of daarbij slachtoffers zijn gevallen. Ook in Den Haag gingen Palestina-sympathisanten de straat op.

In de Westelijke Jordaanoever leidt het bloedbad bij het ziekenhuis ook tot protesten. Palestijnse demonstranten eisen daar dat Mahmoud Abbas, de leider van de Palestijnse autoriteiten, het land verlaat.

Het Al-Ahli ziekenhuis in Gaza na de raketinslag

Betogers proberen het Israëlische consulaat in Istanbul te betreden

Het consulaat in Istanbul wordt bekogeld met vuurwerk. Er verzamelen zich duizenden mensen.

Bij een Amerikaanse legerbasis in Turkije wordt geprotesteerd.

Palestijnse demonstranten op straat in de Westelijke Jordaanoever. De groep scandeert een leus waarmee een "val van het regime" wordt geëist. Dezelfde leus werd gebezigd tijdens de Arabische lente van 2011. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties