article image Buitenland

Ophef over zingende en feestende Duitsers die Hitler-groet doen: "Buitenlanders eruit, Duitsland voor Duitsers"

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 24/05 14:00

'Dit land heeft een nazi-probleem'

Op X is er ophef ontstaan over een video van jongere Duitsers die 'Buitenlanders eruit, Duitsland voor Duitsers' zingen op de beat van het bekende nummer 'L'Amour Toujours' van DJ Gigi D'Agostino. Op de video is te zien dat de groep Duitsers uitbundig feest viert en alcohol drinkt. Een jongen doet zelfs de Hitlergroet terwijl hij de andere hand voor zijn gezicht houdt in de stijl van een snor op de bovenlip, zoals Adolf Hitler had. De stemming is uitbundig.

"Met Hitlersnorren en champagne, maar zonder 'buitenlanders'", schrijft de bekende Duitse journaliste Dunja Hayali op X. "En dat op de dag dat we de grondwet vieren." De grondwet van Bondsrepubliek Duitsland dateert van 23 mei 1949. Het is onbekend of de video daadwerkelijk is opgenomen op die dag. 

De jongeren vieren feest op het 'super chique' eiland Sylt, een zomerbestemming voor de 'rijksten van het land', zegt journalist Kristen Talman. Niema Movassat, politicus en advocaat van de Linkse Partij schrijft: "Hier viert de Duitse hogere klasse feest met oproepen om buitenlanders uit te schakelen. Absoluut walgelijk. We weten al sinds 1933 dat de Duitse bovenklasse altijd een voorliefde voor fascisme heeft gehad."

Auteur Maurice Conrad gaat nog verder en stelt dat Duitsland een 'nazi-probleem heeft' dat zich uitstrekt 'tot het midden van de samenleving'. "Deze mensen verachten alles waar onze grondwet voor staat."

Zie hier de beelden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties