article image Buitenland

Palestijnse regering dient ontslag in

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 26/02 10:17

'Oorlog vraagt om ander bestuur'

Mohammed Shtayyeh, de minister-president van de Palestijnse Nationale Autoriteit, heeft het ontslag van zijn regering aangeboden aan president Abbas. "Het besluit om af te treden kwam in het licht van de ongekende escalatie op de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem en de oorlog, genocide en hongersnood in de Gazastrook", verklaart Shtayyeh. 

De Palestijnse Nationale Autoriteit heeft in feite geen gezag over Gaza, waar de gevechten tussen Israël en Hamas voor het grootste deel plaatsvinden. Toch ziet de Palestijnse regering het door Hamas-gecontroleerde gebied als haar grond. 

"De volgende fase en diens uitdagingen vragen om een nieuwe politieke en bestuurlijke vorm, die rekening houdt met de nieuwe situatie in Gaza en de noodzaak van consensus over Palestijnse eenheid in het land Palestina", stelt Shtayyeh. 

De afgelopen maanden is de internationale druk op de Palestijnse president Abbas toegenomen. Onder meer de Verenigde Staten willen dat de Palestijnen politieke actie ondernemen om de Palestijnse gebieden te stabiliseren na de oorlog.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties