article image Buitenland

Poetin komt met oplossing voor oorlog in interview met Tucker Carlson

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 09/02 07:18

Maar of het écht een oplossing is?

In een interview met Tucker Carlson heeft de Russische president Vladimir Poetin een oplossing gegeven voor de oorlog in Oekraïne. Volgens hem is het hele geweldsspektakel zo voorbij wanneer het westen stopt met het leveren van wapens aan Oekraïne.

Rusland is volgens het hoofd van de grootmacht namelijk helemaal niet te verslaan door Oekraïne. Het land moet samen met de NAVO accepteren dat Rusland deze gebieden heeft gewonnen. Poetin is naar eigen zeggen dan ook niet van plan om oorlog te voeren in andere delen van Europa. Mocht een ander Europees land - zoals Polen - besluiten Rusland binnen te vallen, dan zullen Russische troepen zo'n land wel binnenvallen.

Geschiedenisles


Poetin gaf in het interview ook een hele verhandeling over de Russische geschiedenis. Niet alleen vertelt hij hoe het land is ontstaan, ook deelt hij hoe Europa er in de negende eeuw uitzag. Delen van Oekraïne hoorde toen bij het land, vertelt hij.

Andere opvallende uitspraken zijn onder andere dat Poetin meent dat Amerikaanse burgers door politici worden gehersenspoeld. Ook vraagt hij zich af of Amerika niets beters te doen heeft dan Oekraïne financieren. "Jullie hebben problemen aan de grens, met migratie, problemen met de staatsschuld. Dus moeten jullie vechten in Oekraïne? Zou het niet beter zijn te onderhandelen met Rusland? Om tot overeenstemming te komen?"

Uniek interview

Carlson was jarenlang één van de bekendste gezichten van het Amerikaanse Fox News. Nadat hij omstreden uitspraken deed over fraude bij de Amerikaanse verkiezingen, werd hij ontslagen. Sindsdien zet Carlson zijn werk voort op zijn eigen site. 

Hij is de eerste westerse mediamaker in jaren die de Russische president te spreken krijgt. Het hele interview waarin Carlson en Poetin het gesprek voeren waarbij de Rus wordt nagesynchroniseerd is hier terug te zien.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen