article image Buitenland

Presentatrice stelde president Biden vragen die waren opgesteld door zijn eigen campagneteam

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 08/07 12:30

Presentatrice stapt nu op omdat het vertrouwen van de luisteraars is geschaad

Een Amerikaanse radiopresentatrice heeft haar functie neergelegd na een interview met president Joe Biden. Andrea Lawful-Sanders heeft vragen gesteld aan de 81-jarige president die door zijn campagneteam waren voorbereid. Haar zender, WURD uit Pennsylvania, beschouwde dit als onaanvaardbaar, melden Amerikaanse media.

Lawful-Sanders interviewde Biden na zijn debat tegen Donald Trump. Ze vertelde later dat vragen waren bedacht door het team van Biden. "Ze waren ter goedkeuring bij me aangeleverd. Ik heb ze goedgekeurd", zei ze tegen CNN.

Het campagneteam van Biden zegt dat het niet per se raar is dat interviewkandidaten aangeven waar ze graag over willen praten. WURD vond echter dat het vertrouwen van luisteraars hierdoor was geschaad. Presentator Lawful-Sanders maakte daarom later bekend dat ze haar ontslag heeft ingediend.

Een bron die betrokken is bij de campagne van president Biden zei tegen CNN dat ze in de toekomst anders te werk te gaan. "We zullen voortaan afzien van het aanbevelen van vragen."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties