article image Buitenland

Russische ruimtewetenschapper dood na eten van giftige paddestoelen

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 01/09 16:30

Nog een prominent die 'per ongeluk ineens' dood is

In Rusland kan nog een naam worden toegevoegd aan de dubieuze lijst met mysterieuze sterfgevallen. De ruimtewetenschapper Vitaly Melnikov is overleden na het eten van giftige paddenstoelen.

Melnikov was hoofdonderzoeker bij RSC Energia, de grootste fabrikant van ruimtevaartmateriaal in Moskou. De 77-jarige wetenschapper is ziek geworden na het eten van de paddenstoelen en overleed twee weken later. Doktoren konden niets meer voor hem doen, meldt Metro UK. Volgens bronnen is hij overleden door het eten van paddenstoelen waar mensen niet tegen kunnen. De exacte details rondom zijn dood worden nog niet vrijgegeven.

De wetenschapper is verantwoordelijk geweest voor 291 wetenschappelijke artikelen en werkte onder andere voor het Russische ruimtevaartinstituut Roscosmos. Hij werkte onder andere samen met NASA en was professor aan de Peoples’ Friendship University in Rusland.

Mysterieuze dood

Zijn dood is vooral verdacht omdat het opnieuw een niet heel gangbare dood van een prominent figuur in Rusland is. Sinds de oorlog in Oekraïne zijn er meerdere mensen overleden omdat ze 'ineens' uit het raam vielen. Een Russische generaal van 58, die vastzat omdat hij details had over het paleis van Poetin, overleed vlak voordat hij mogelijk vervroegd vrij zou komen.

Ook multimiljonair en politivus Nikolay Bortov (77) overleed plots, net als politicus Dzhasharbek Uzdenov van 56. Beide overleden onder mysterieuze omstandigheden. Een Russische oligarch ging dood aan een kater: een 'sjamaan' gaf hem een middeltje om van zijn kater af te komen. Het bleek gif van een giftige pad te zijn.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties