article image Buitenland

Schooldirecteur die heldendaad verrichtte bij schietpartij alsnog overleden aan verwondingen

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 15/01 14:26

Redde tientallen kinderen

Dan Marburger, schoolhoofd van een middelbare school in de Amerikaanse staat Iowa is 10 dagen na de 'school shooting' waarbij hij gewond raakte overleden. Hij heeft volgens ooggetuigen een heldendaad verricht tijdens de schietpartij. De leerling die het vuur opende werd door de directeur afgeleid en aan de praat gehouden, zodat tientallen kinderen konden vluchten. Hij werd ondertussen zelf beschoten door de leerling.

De dochter van de schooldirecteur liet op sociale media weten niet verrast te zijn dat haar vader zich opofferde voor de kinderen. "Zodra ik hoorde dat er een schutter op de school was, wist ik dat mijn vader onder de slachtoffers zou zijn, omdat hij zichzelf zou wegcijferen voor zijn kinderen en medewerkers", aldus de dochter.

De schutter was een 17-jarige leerling van de high school. Nadat hij een leerling doodde en zeven mensen verwondde bracht hij zichzelf om het leven. Sindsdien lag Marburger in kritieke toestand in het ziekenhuis. Marburger was 30 jaar lang het hoofd van de school.

Heeft u last van gedachten over zelfmoord? Er is hulp. Bel 0800-0113 of chat (anoniem) via 113.nl.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties