article image Buitenland © ANP

Spaanse voetalbond maakt excuses aan HELE WERELD voor kus Rubiales

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 05/09 16:47

Bond is erover uit, 'ongepast gedrag'

Luis Rubiales, de oud-voorzitter van de Spaanse voetbalbond die bij de prijsuitreiking van het WK voetbal voor vrouwen besloot om ongevraagd een Spaanse speler op de mond te kussen, had dat niet mogen doen. Dat zegt de voetbalbond, die Rubiales vanwege het wangedrag de deur heeft gewezen, in een 'excuses aan de hele wereld'. Het gedrag van de bestuurder was "ongepast", aldus de bond. De bondscoach van Spanje, met wie de vrouwen al langer een conflict hadden, is ontslagen.

Plaatsvervangend voorzitter Pedro Rocha ging diep door het stof. "Onze excuses aan de voetbalwereld, de FIFA, UEFA en nationale bonden, de spelers van Spanje en Engeland en alle andere betrokkenen en fans over de hele wereld voor het compleet onacceptabele gedrag van onze hoogste vertegenwoordiger bij de WK-finale en de gebeurtenissen die volgden."

De kus van Rubiales was schokkend, maar viel in lijn met het algehele patroon van wangedrag van de voetbalbestuurder. De actie bij de prijsuitreiking zorgde voor een wereldwijde golf van verontwaardiging en protesten door heel Spanje. Ook de politiek sprak zich fel uit over de actie, die wordt gezien als schoolvoorbeeld voor een toxische cultuur in de Spaanse voetbalwereld.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties